Абхазия отказа да подпише споразумение с руската национална гвардия за защита на реда и закона
Секция: СВЯТ
12 Февруари 2024 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Абхазия отказа да подпише споразумение с руската национална гвардия за защита на реда и закона

/КРОСС/ Министерството на вътрешните работи на Абхазия няма да подпише проект на споразумение с руската гвардия за защита на реда и законността в републиката, тъй като конституцията забранява прехвърлянето на подобни въпроси към юрисдикцията на чужди структури, каза ръководителят на Абхазия отдел Робърт Киут, предаде РИА новости.

Според него конституцията и като цяло законодателството на републиката не позволява обществената безопасност и ред в страната да се осигуряват от правоохранителни органи на чужда държава.

Той увери, че Министерството на вътрешните работи на Абхазия и другите му правоприлагащи агенции разполагат с достатъчно персонал за защита на обществения ред, осигуряване на обществената безопасност, борба с тероризма и екстремизма, контрол на разпространението на оръжия, защита на собствеността на физически и юридически лица, частна охрана и детективска дейност.

Министърът добави, че Министерството на вътрешните работи на Абхазия разчита на развитие на сътрудничеството с Министерството на вътрешните работи на Русия и Руската национална гвардия в името на обмяната на опит и подобряването на уменията на служителите на органите на вътрешните работи на републиката.