Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Февруари 2024 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция

/КРОСС/ Интензивен е трафикът за товарни автомобили на някои от граничните пунктове с Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция" на сайта си. Информацията на граничните власти за движението е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кардам", ГКПП „Видин" и ГКПП „Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. От 8 февруари поради повреда фериботът по линията ГКПП „Свищов" - Зимнич не се движи.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички ГКПП. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград" и „Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия движението е нормално на всички ГКПП. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина" налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички ГКПП.

Източник: БТА