“Ел Би Булгарикум” с поредно научно-приложно постижение
Секция: Наука
23 Февруари 2024 17:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
“Ел Би Булгарикум” с поредно научно-приложно постижение

/КРОСС/ В резултат на дългогодишни усилия, научно-изследователският екип на "Ел Би Булгарикум" успя да разработи нов бифидобактериален препарат, вкючаващ пробиотичния щам Bifidobacterium longum ssp. longum. Щамът е подбран на база на научни проучвания с най-съвременна изследователска апаратура и сравнявайки резултатите на голям брой щамове млечно-кисели бактерии. Силата на този щам е, че съчетава различни пробиотични свойства, включително значима адхезия към клетките на чревния епител и висока степен на преживяемост в стомашно-чревния тракт. Всичко това засилва благотворното действие на щама върху човешкия организъм.

Клинично проучване в престижна университетска болница доказва по безспорен начин, че иновативната разработка носи значими здравословни и профилактични ползи.

Несъмнено, препаратът ще намери приложение при първична и вторична профилактика на сърдечно-съдовите и възпалителни заболявания, контрола на риска от диабет и атеросклероза, както и различни метаболитни заболявания като хиперлипидемия и инсулинова резистентност.

Новият пробиотичен продукт ще се предлага под формата на сашета, особено подходящи за приготвянето на смутита или като добавка към кисели млека и други полезни за здравето храни. Препаратът ще намери своето място и в разрастващата се продуктова гама от здравословни и пробиотични продукти на "Ел Би Булгарикум".

"Стъпваме с малки, но сигурни крачки на пазара с пробиотици" - екипът на проф. дн Жечко Димитров и д-р Ирина Готова

Благодарение на дългогодишната научно-изследователска и развойна дейност на "Ел Би Булгарикум", традиционните български млечни продукти са познати в над 20 страни по света, а вече 50 години, 24 милиона японци започват деня си с българско кисело мляко.