Фолкер Тюрк, ООН: Всички страни в конфликта Израел - „Хамас” са извършили военни престъпления
Секция: Интервюта
29 Февруари 2024 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фолкер Тюрк, ООН: Всички страни в конфликта Израел - „Хамас” са извършили военни престъпления Фолкер Тюрк призова извършителите да бъдат подведени под отговорност

/КРОСС/ Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк заяви, че военни престъпления са били извършени от всички страни в конфликта между Израел и „Хамас" и призова те да бъдат разследвани, а извършителите да бъдат подведени под отговорност, предаде „Ройтерс".

„Явни нарушения на човешките права и на хуманитарното право, включително военни престъпления, съгласно международните закони, са били извършени от всички страни", каза Тюрк пред Съвета на ООН за правата на човека в Женева. „Време е - крайно време е - за мир, разследване и отговорност", добави той.

Тюрк каза още, че канцеларията му е отчела множество случаи, които е възможно да представляват военни престъпления от страна на израелските сили. Той добави, че има и признаци, че израелските сили са действали безразборно или непропорционално при подбирането на целите си, в нарушение на международните закони.

Източник: БТА