Безапелационен Кубрат Пулев срази украинския "Хълк"
Секция: СПОРТ
31 Март 2024 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безапелационен Кубрат Пулев срази украинския "Хълк"

/КРОСС/ Кубрат Пулев победи безапелационна Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на WBA. Двубоят премина през всички 12 рунда и се реши от съдиите.

Тяхното мнение обаче беше ясно, защото Кобрата доминира през цялото време и не остави никакви шансове на своя опонент. Всички по- сериозни удари попадаха в главата на украинеца, но той показа добра издръжливост и не падна в нокаут или нокдаун.

Следващата среща за Кубрат ще е срещу Махмут Чар през септемри и вече се очаква с нетърпение.

Началото на битката беше с не много високо темпо. Боксьорите разучаваха ситуацията, като Пулев на пръв поглед нанаесе по сериозните удари.

Рунд 2

Кобрата започна още по-агресивно и вкара няколко поредни леви прави. Генерално представянето на Пулев беше по-добро, а опонентът му нямаше отговор.

Рунд 3

Кубрат водеше двубоя с лека доминация и точни удари, докато украинецът трудно успяваше да организира добри комбинации.

Рунд 4

Шевадутский изглеждаше непоклатим. Кобрата направи страхотна комбинация от два удара, последвани от чист боди шот. В следвщаите минути българинът направи още добри комбинации, като клинчовете зачестиха.

Рунд 5

Физическото състояние на Пулев беше много добро за разлика от това на Игор. Именно това беше стратегията на българина, който контролираше мача и опита да умори своя опонент.

Рунд 6

В края на шестата част Кубрат съумя да изненада своя съперник с бърза серия от атаки. Преди това двамата показаха, че разпределят правилно силите си. Кубрат държеше дистанция, докато Хълк само крачеше напред с плавни и тежки стъпки.

Рунд 7

Добрите комбинации на Пулев започнаха да идват една след друга. Българинът редуваше различни удари, като всеки един от тях попадаше в целта.

Рунд 8

Приключи проучването на противника. Кубрат Пулев започна да нанася тежки удари в търсене на нокаут. Единственият риск беше да не се умори за последните рундове. Хълк беше в безпомощно положение за кратко и тръгна да влиза в клинч. Той не слушаше командите на рефера и получи предупреждение. Като по чудо украинецът удържа до гонга за край на тази част.

Рунд 9

Началото на деветия рунд напомняше края на предходния. Шевадутский беше разхождан из ринга, докато понасяше тежки удари. Украинецът се окопити и изглеждаше по-малко разклатен, в сравнение с осмия рунд.

Рунд 10

При оставащи три рунда Шевадутский се бореше за своето оцеляване. Украинецът опита да спечели териториално преимущество, като натика в ъгъла Кубрат, но не му се получи. Нашият боксьор отговори с мощни боди шотове. Въпреки това Хълк стоеше на крака.

Рунд 11

Предпоследният рунд беше може би най-силния за Игор, но дори и в него той отнесе един тежък десен прав в самия край. Шевадзуцкий обаче изглеждаше доволен от показаното.

Рунд 12

Пулев не рискува в последната част, докато Шевадзуцкийй усещаше накъде отива срещата и се втурна в атаки. В самият край ситуацията ескалира, след като се разхвърчаха крошета, но и тази среща трябваше да се реши от съдиите.