Диана Дамянова: Изборът на Главчев е естествен и нормален
Секция: Интервюта
31 Март 2024 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диана Дамянова: Изборът на Главчев е естествен и нормален

/КРОСС/ Изборът на Главчев е естествен и нормален. Дали щеше де бъде той или някой от другата поредица, който се съгласи, нямаше никакво значение. Имаше един от ПП-ДБ, който има пълна несъвместимост. Това каза PR експертът Диана Дамянова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

Според нея в списъка е трябвало да бъдат включени и заместник-председателите на Народното събрание например, за да е сигурно, че няма политическа зависимост. Тя очаква да има взаимни обвинения за това, че се е стигнало до предсрочни избори.

ПП-ДБ ще изгубят част от електората си и това е неизбежно, заяви Дамянова. ГЕРБ и ДПС са в сравнителен възход. „За съжаление, в доста голям възход поради единността на изборите ще се окаже „Възраждане". Така че картинката или ще е подобна и те ще трябва да седнат отново в „скута" на Борисов и на Пеевски, или ще има две-три по-големи партии, с които Борисов ще бъде принуден да се съобразява", коментира тя.

Според криминалния психолог Росен Йорданов Димитър Главчев е бил единствената възможна разумна фигура при сегашните условия.

„Разговорът кой е виновен се отнася основно до това да сплотяват все по-оредяващите си твърди ядра. Разговорът вече е кой е по-нормален. Вярвам, че на хората наистина им писна от неспособността да се намират работещи решения от хората, които ги представляват", заяви Росен Йорданов.

Преговорите за ротацията са се провалили, защото не са осъзнали, че и ГЕРБ, и ПП-ДБ са имали нужда от време, смята психологът.