Колко значим е гласът на България в Алианска
Секция: Анализи
01 Април 2024 12:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Колко значим е гласът на България в Алианска Анализ на ген. Константин Попов

/КРОСС/  България влезе в Шенген по въздух и море от 31 март, но все още се очаква да влезем и по суша. Това ще ни донесе повече сигурност - Шенген предполага по-добро взаимодействие с другите държави, коментира в BTV „Тази сутрин" ген. Константин Попов, бивш началник на Военновъздушните сили (ВВС).

Когато имаме такива отворени граници, това освен свободно движение, е и връзка на икономиките, допълни генералът. По думите му всички политици, включително опозицията, трябва да работят за пълноправното ни членство в зоната.

Ген. Попов подчерта още, че е много важно какво правим с мигрантите, които идват в страната ни и искат да останат. „Много е важно те да бъдат интегрирани, да не създават гета, да живеят

Бившият началник на ВВС коментира и войната в Украйна, която продължава повече от две години.

Кой печели от войната - руският народ определено не печели - има огромни разходи и много жертви. Украйна и страните в ЕС не печелят. Единственият, който печели е руският елит. Не него не му трябват нови територии - Русия е огромна държава, а чрез идеята за външен враг, силово и чрез пропаганда да управлява руския народ, смята ген. Попов.