Израелски удар уби четирима чуждестранни хуманитарни работници в Газа
Секция: СВЯТ
02 Април 2024 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израелски удар уби четирима чуждестранни хуманитарни работници в Газа Те са с британско, австралийско и полско гражданство

/КРОСС/ Четирима чуждестранни хуманитарни работници и палестинският им шофьор са загинали в Газа, когато израелски удар е ударил колата им.

Контролираното от "Хамас" министерство на здравеопазването в Ивицата Газа заяви, че петимата са пристигнали в болница в Дейр ел-Бала, когато израелски удар е бил насочен към автомобил, принадлежащ на американската организация World Central Kitchen.

"Те са с британско, австралийско и полско гражданство, а четвъртата националност не е известна", се казва в изявление на здравното ведомство, в което се допълва, че петият убит е палестински шофьор и преводач.

Американската неправителствена организация заяви, че е наясно със съобщенията, че членове на нейния персонал са били убити при нападение на ЦАХАЛ.

Израелските военни заявиха, че провеждат проверка на най-високо ниво, за да разберат обстоятелствата и добавиха, че работят в тясно сътрудничество с WCK" в усилията за предоставяне на помощ на палестинците.

Източник:БГНЕС