Опасно силен вятър в цялата страна
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Април 2024 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Опасно силен вятър в цялата страна На места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми

/КРОСС/ В широки граници са днес сутрешните температури - от 6 градуса в Казанлък до 21 градуса във Враца, където имаше и силен вятър. В Югоизточна България през по-голямата част на деня ще е все още от юг, а в останалата част от страната от северозапад.

Максималните температури ще бъдат от 21°-22° в западните райони до 28°-29° в Югоизточна България, в София около 21°. Ще има временни увеличения на облачността и на места след обяд и през нощта срещу сряда ще превали и прегърми.

През нощта вятърът ще отслабне и ще бъде умерен. Слаби превалявания ще има все още само на отделни места в часовете до полунощ. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°. Утре ще бъде слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 18° и 24°, в София около 19°.

И по Черноморието ще бъде слънчево с умерен северозападен вятър. Температурата на морската вода е между 9°-12°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.

И в планините утре вятърът ще отслабне и ще е умерен от запад-северозапад. Ще бъде предимно слънчево, а максималните температури ще се понижат и ще са от 8 градуса на Алеко до 13 в Боровец и Пампорово, на Шилигарника около 12.

Времето на Балканите. По-значителна облачност ще има над северните райони, слаби превалявания от дъжд ще има в Словения и Хърватия. Предимно слънчево ще бъде в южните райони от полуострова.

У нас в четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна и на места ще превали и прегърми. В събота вятърът ще отслабне. Ще бъде предимно слънчево, а температурите ще тръгнат нагоре.