Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Отличителния знак на БАН
Секция: Наука
02 Април 2024 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Отличителния знак на БАН

/КРОСС/ Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Отличителния знак на председателя на Българската академия на науките на церемония, която се проведе на 2 април в академията. Акад. Юлиан Ревалски връчи отличието и грамота за изключителните заслуги на проф. Вутов към БАН.

Проф. Цоло Вутов благодари за специалната награда на БАН и подчерта, че това, което е постигнал, е с подкрепата на неговото семейство и неговия екип. Ще продължим досегашното партньорство между учените от Академията, научните й звена и нашите експерти по различни проекти, каза проф. Вутов.

Отличителният знак на председателя на БАН се присъжда на български и чуждестранни граждани със значителен принос за развитието на науката, културата, образованието, обществения и социален живот, значима дейност в областта на съхранението и опазването на историческото и културно наследство, талантливи ученици и студенти, дарители.

Сред удостояваните с отличието в мандата на акад. Ревалски са нобеловите лауреати Люк Монтание, проф. Хироши АманоЖан-Мари Лен, акад. Антон Дончев и други изтъкнати личности.

На церемонията присъстваха заместник-председателите на БАН чл.-кор. Евдокия Пашева и чл.-кор. Стефан Хаджитодоров и гл. научен секретар проф. Нели Косева. От страна на ГЕОТЕХМИН участваха д-р инж. Владимир Вутов и д-р инж. Иван Вутов, зам.- управители на компанията, както и Доминик Хамерс, изп. директор.