Цончо Ганев: “Експертите” от коалицията първо ни вкараха в конституционна криза, сега получиха амнезия и лъжат безскрупулно
Секция: ПОЛИТИКА
02 Април 2024 16:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цончо Ганев: “Експертите” от коалицията първо ни вкараха в конституционна криза, сега получиха амнезия и лъжат безскрупулно

/КРОСС/ Странна амнезия обхвана евроатлантиците в Народното събрание и в изпълнителната власт. Приемат се закони, променя се Конституцията и впоследствие се оказва, че никой не помни, кой е предложил и кой е гласувал за одобрение на тези промени. Човекът, който е радетел от години за промени в Конституцията, Христо Иванов от години обяснява на своите избиратели, че промените са изключително важни, но когато стана ясно, че той и хората около него са ни вкарали в конституционна криза, лицето Иванов отказа да признае, че той е една от причините за тази криза", каза народният представител от „Възраждане" Цончо Ганев от пленарната трибуна.

Той припомни на избирателите на ПП-ДБ и ГЕРБ, че подписите на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са тези, които вкараха всички промени в Конституцията.

„Христо Иванов може и да лъже най-безскрупулно в националните медии, че не помни кой го е направил това безумие с конституционните промени, но ние помним, и знаем къде му фигурира подписа. За това, тази негова амнезия е много нелицеприятна. Нещо повече, още декември беше обявено, че в най-спешен порядък ще бъдат направени промени в Закона за съдебната власт. Такъв закон няма, но лицето Сорос Денков онзи ден в национален ефир обясни, че имало такъв закон, но все още никой не го бил видял, ама той бил много хубав този закон. Това ви е експертизата.", коментира още Цончо Ганев.

Ганев каза, че и другият лидер в ПП-ДБ - Атанас Атанасов, който също не си спомнял, какви промени е предложил в Конституцията.

„Да му припомня ли - неговият подпис седи под това - хора с двойно гражданство да стават министри, депутати, премиери и всичко, което е важно в тази държава. Но Атанасов също е с амнезия. И да не се крие зад гърба на Пеевски.", каза още Цончо Ганев.

Той допълни, че Атанасов го гони параноя, че е бил разработван и следен от военно разузнаване.

„На тази смешка, другият служител на украинското правителство - Тагарев, обясни, че това е безумие, че никой не е разработвал Атанасов. Но амнезия обхвана и Кирил Петков или там е по -скоро поредна доза некомпетентност, защото обясняваше в ефир, че Андрей Гюров е готов веднага да стане Министър-председател. Излезе самият Андрей Гюров и каза, че няма такова нещо и никога не е приемал. И че нещо повече, даже по европейските нормативи, законодателни и в същото време правилата на Европейската централна банка, той не може да стане служебен премиер. След наглата лъжа на Петков, последва и Асен Василев, който пък обвини, че Информационно обслужване правят и организират изборите. Значи или тежка некомпетентност, или тежка лъжа. Асен Василев може да бъде обвинен във всичко друго - схеми, източване на средства, но не и за некомпетентност. Това беше тежка лъжа. Излезе Информационно обслужване в официално становище и казва, че няма такова нещо и че Асен Василев говори, перифразирам, пълни лъжи и глупости.", коментира Цончо Ганев.

Към днешна дата имаме ситуация, в която промените в Конституцията трябва да бъдат коригирани със закон, за пореден път в преходни и заключителни разпоредби.

„Юридическите „корифеи" на ПП-ДБ дават ли си сметка, колко са нелепи, какъв професионализъм има при тях, какво са променили, защото ако техните лъжи минават в масовата публика и на тази прослойка от техните избиратели, които им прощават, че седят и пият мазно турско кафе в скута на Пеевски, то в юридическите среди са потресени от това, което лъжат, правят и това, което приеха. И че тези номера не минават в юридическите среди. В момента тази коалиция иска да коригира Конституцията в преходни и заключителни разпоредби. Няма да подкрепим и редакционните поправки, защото ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС трябва да си изпият горчивата чаша. Дали е мазно турско кафе, не знам, но трябва да си изпият чашата, защото ни вкараха в тежка ситуация, в тежка конституционна криза.", каза в заключение Цончо Ганев.