Пациентският форум “Проследяване и качество на живот при пациенти с рак на гърдата”
Секция: Здраве
03 Април 2024 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пациентският форум  “Проследяване и качество на живот при пациенти с рак на гърдата”

/КРОСС/ Лекари с различни специалности ще съветват жени с рак на гърдата как да се грижат по-добре за здравето си.

За втора поредна година през април Българското дружество за борба с рака на гърдата ще събере на едно място лекари от различни специалности, за да дадат съвети на жени с рак на гърдата как да живеят по-добре.

Пациентският форум "Проследяване и качество на живот при пациенти с рак на гърдата" ще се проведе на 13-и април (събота) от 10:00 до 16:00 часа в залата на "Резонатор" в София (ул "20 април" №13, ет. 2). Всички,
които не могат да присъстват в залата, ще могат да гледат цялото събитие и да задават на живо въпроси онлайн в платформата ZOOM.

На форума пациентите ще получат съвети как да се грижат за сърцето и зъбите си по време и след назначената им терапия, както и как да проследяват своето състояние. Жените с рак на гърдата ще чуят повече за това, в кои случаи трябва да се стигне до хистеректомия, овариектомия и мастектомия и в кои случаи това не е наложително. Дамите, които искат да забременеят пък ще научат повече за възможностите за запазване на репродуктивните функции при пациенти с рак на гърдата.

Ще бъде представено подробно и приложението LIFE, с помощта на което жените с рак на гърдата могат да водят дневник за здравословното си състояние и да получават съвети за упражнения и рецепти, подходящи за
тях. Приложението е напълно безплатно и може лесно да бъде изтеглено от Google Play.

На форума пациентите ще могат да чуят препоръките на д-р Мариела Василева (хирург), д-р Елица Валериева (акушер-гинеколог), доц. д-р Мария Юнакова (акушер-гинеколог), д-р Любов Симеонова (онколог), д-р
Гаврил Наков (образна диагностика), д-р Павел Николов (кардиолог), д-р Даниела Стоева (специалист по дентална медицина), д-р Анита Ангелова (акушер-гинеколог), Петя Стойчева (съосновател на Българска Асоциация Лимфедем).

Местата за форума са ограничени, а предварителната регистрация е задължителна. Преди събитието участието във форума струва 60 лева, а на място в деня на събитието ще струва 120 лева.

Желаещите да посетят събитието може да се регистрират тук:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdGG9nC4FipnYgTYCoWnsCke7BtHanrbS-bSg9cn8f7C3DidQ/viewform
Пълната програма на събитието може да бъде открита тук:
https://bbca.bg/index.php/program-13-04-2024/