Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров да чака пред кабинета на Рашков
Секция: Коментари
23 Април 2024 17:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров да чака пред кабинета на Рашков

/КРОСС/ Виждал съм Стефан Димитров в сградите на МВР и Главна дирекция „Национална полиция". Това каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров по време на изслушване във временната комисия за разследване за корупционни практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Тодоров обясни, че от края на 2021 г. многократно е виждал обвиняемия за контрабанда Стефан Димитров в сградата на МВР. В някои случаи влизал през транспортния вход, а Тодоров го засичал пред кабинета на тогавашния министър Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Тодоров твърди още, че Марин Димитров - бащата на Стефан, също е ходил в МВР. "Не знам по какъв повод са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам'', посочи Петър Тодоров.

Казва още, че е виждал Димитрови и в ГДНП, при директора по онова време Венцислав Кирчев. Тодоров обясни, че към него не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Той разбрал през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата.

Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на "Пътна полиция" в област Хасково.

Източник: БТА