Роберта Мецола изненадващо пристигна в Киев
Секция: СВЯТ
09 Май 2024 19:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Роберта Мецола изненадващо пристигна в Киев

/КРОСС/ Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола пристигна на изненадващо посещение в Киев. Информацията съобщи председателят на Върховната Рада Руслан Стефанчук във Facebook, цитиран от "Укринформ".

"Всеки ден страната ни доказва своята привързаност към идеалите и ценностите на демокрацията. Идеали и ценности, за които се бори смелият, храбър и неукротим украински народ. За правото да бъдем свободни. За своята независимост и суверенитет", написа Стефанчук. "И в този важен ден се радвам да приветствам председателя на Европейския парламент Роберта Мецола в Киев", добави той.

Според Стефанчук Европейският парламент несъмнено е в челните редици на подкрепата за Украйна и е първата институция на ЕС, която се е застъпила за предоставянето на Украйна на статут на кандидат за членство.

"Европейският парламент винаги е имал силен глас, когато е ставало дума за създаването на международна коалиция в подкрепа на нашата борба за свобода и европейски ценности, когато е ставало дума за доставката на оръжия за Украйна и за засилване на санкционния натиск срещу Русия. И Украйна винаги ще оценява това", пише още Стефанчук.

Източник:БТА