Зам.-министър Павлин Петров взе участие в откриването на фестивал Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив
Секция: Туризъм
10 Май 2024 20:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Павлин Петров взе участие в откриването на фестивал Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив

/КРОСС/ Заместник-министърът на туризма Павлин Петров присъства на церемонията по откриването на десетото юбилейно издание на фестивала Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив. Традиционно, събитието се провежда в Стария град на Пловдив, а заместник-министър Петров поздрави организаторите на фестивала, за който може да се твърди, че е сред емблематичните за града под тепетата.

 „Скъпи организатори, за годините, в които влагате своите усилия, хъс, знания и любов в организирането на този вече традиционен фестивал, доказахте, че у нас има прекрасни условия за развитието на кулинарен и винен туризъм", каза заместник-министърът на туризма Павлин Петров. Той се обърна към представителите на местната власт, Съвета по туризъм и официалните лица и гости.

 Заместник-министърът изтъкна също, че наред с другите видове туризъм - като СПА, уелнес и морски, с които вече сме добре познати, страната ни полага огромни усилия да се наложи и като място, което предлага неповторимо изживяване и за кулинарните сетива. Именно заради това, фестивали като Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив са крайно необходими, посочи той.

 „Страната, културата и историята ни са неизменно свързани както с напитката на боговете, така и с невероятната храна. Вековните сортове вино, плътният и наситен вкус и невероятният рубинен цвят разказват историята на нашите предци, а както знаем много добре, тя прекрасно се допълва с неповторимата българска кухня", подчерта още заместник-министър Петров.

 В рамките на трите дни на десетото юбилейно издание на Дефиле "Вино и гурме" в Пловдив, 16 локации в Стария град ще се превърнат в сцена за 55 участници. 43 от тях са винопроизводители, а 12 - производители на храни и продукти.