Концерт в Братислава събира Жан-Мишел Жар и Брайън Мей
Секция: Шоубизнес
12 Май 2024 16:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Концерт в Братислава събира Жан-Мишел Жар и Брайън Мей

/КРОСС/ В Братислава пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар и китаристът на рок групата "Куин" и Брайън Мей ще вземат участие днес в безплатен концерт, с който ще бъде открит Фестивал на науката и изкуствата.

На фона на мост във формата на НЛО над река Дунав в словашката столица, шоуто под наслов "Мост от бъдещето" ще постави началото на фестивала Стармус, който ще се проведе между 12 и 17 май. Концертът ще "зададе тона на духа на конференцията, чиято цел е решаване на настоящите проблеми на нашата планета", се казва в изявление на Мей, който е сред основателите на Стармус, a също така е и астрофизик.

Жан-Мишел Жар пък е заявил за Франс прес, че фестивалът ще събере "гениални умове", които "да споделят своето знание и визия". На фестивала лекции ще изнесат нобелови лауреати, астронавти, учени и музиканти. Предвидени са дискусии на темите изкуствен интелект, околна среда, киберсигурност и Космос. "Винаги ще давам своя принос за стремеж към напредък в областите образование, наука и култура", заяви още Жар, който е посланик на добра воля на ЮНЕСКО вече над три десетилетия.