Евтим Милошев: Увеличението на капацитета на ГКПП „Малко Търново” е стратегическа задача
Секция: Туризъм
13 Май 2024 07:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евтим Милошев: Увеличението на капацитета на ГКПП „Малко Търново” е стратегическа задача

/КРОСС/ Очакванията ми за летния сезон са много добри. Това каза снощи служебният министър на туризма Евтим Милошев в предаването „На фокус" по Нова телевизия.

Още в първите дни на управлението си той се е срещнал с представители на туристическия бранш, както и с кметове на морските общини.

Туризмът е преди всичко свързаност, подчерта Милошев. Увеличението на капацитета на ГКПП „Малко Търново" е стратегическа задача, смята той.

„Идеи като тази да има аеросвързаност, чрез която да бъдат създадени повече линии към летището в Бургас, са амбициозни и трябва да бъдат подкрепяни. Това е нещо, което може да даде целогодишен характер на туристическия поток към морето. Това е инициатива, която Министерство на туризма може да подкрепи", допълни Милошев.

Милошев посочи, че има идея създадената, заради наводнението в Царево, междуведомствена комисия да стане постоянна. По думите му мостът Царево-Ахтопол е възстановен, а съоръжението към квартал „Василико" предстои да бъде пуснато в движение.

Евтим Милошев уточни, че България има нужда да се управлява от редовни кабинети, зад които стои сериозно мнозинство и концепция. Служебният кабинет той нарече „сираче", тъй като всички политически партии и президентът са се дистанцирали от него.

Поканата за министерския пост към него е била отправена лично от служебния премиер Димитър Главчев, с когото се познава повече от 15 години.