Левски и Черно море завършиха 0:0 в мач от шампионския плейоф на efbet Лига
Секция: СПОРТ
13 Май 2024 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Левски и Черно море завършиха 0:0 в мач от шампионския плейоф на efbet Лига

/КРОСС/ Левски и Черно море не успяха да се победят снощи на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов" и завършиха наравно при резултат 0:0 в един от най-чаканите сблъсъци от втория кръг на плейофите в Първата шестица на efbet Лига. „Сините" бяха по-активния тим през по-голямата част от срещата, но така и не създадоха нещо наистина толкова сериозно, за да стигнат до успеха. „Моряците", от своя страна, изчакваха търпеливо шансовете си имаха едно-две добри положения, но и те не можаха да се възползват от тях.

Мачът, обаче, ще се запомни с протеста на част от „сините" привърженици, които забавиха началото на двубоя с 12-13 минути. Феновете бяха на терена и опънаха транспарант против ръководството на „сините" пред вратата зад Сектор „Б" и отказваха да напуснат. След намесата на изпълнителния директор Даниел Боримиров и полицията протестиращите, обаче, се разотидоха.

След този двубой Левски, който има една една победа в последните си шест мача, събра 55 точки и изпревари Локомотив Пловдив, който е със същия актив, на четвъртата позиция. В следващия кръг предстои именно директен сблъсък между двата отбора на стадиона в парк „Лаута". В същото време Черно море пък си подсигури позицията в Топ 3 и си гарантира, че ще взема минимум бронзовите медали, след като към момента е втори с 66 точки, колкото има и ЦСКА. В следващия кръг „моряците" приемат шампиона Лудогорец.