Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета
Секция: Здраве
13 Май 2024 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първата детска онкологична болница в Румъния ще приема и българчета Лечебното заведение е изградено с помощта на 8 хил. компании и 350 хил. индивидуални дарители

/КРОСС/ Възможно e деца от България да се лекуват в първата детска онкологична болница в Румъния. Това заявиха в интервю за БТА нейните създатели от асоциация "Дари живот". Лечебното заведение е изградено с помощта на 8 хил. компании и 350 хил. индивидуални дарители, сред които и хеви метъл групата "Металика". То заработи в средата на април и вече прие първите си пациенти.

"Ние направихме болница в Румъния от отчаяние, че нищо не се случва. Но фактически и по закон ние сме граждани, които трябва да бъдат по-взискателни към тези, на които се плаща да управляват страната. Така че първият ми призив към хората в България, които са загубили надежда, че някога ще имат детска болница, е "идете да гласувате, добре обмислете кого ще изберете и след като го изберете, изисквайте от него да си свърши работата", заяви в интервю за Мартина Ганчева от БТА Оана Георгиу. Тя смята, че хората в България трябва да искат от държавата да строи болници.

Източник: БТА