Григор Димитров отпадна от турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим
Секция: СПОРТ
14 Май 2024 15:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров отпадна от турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим Той загуби от Тейлър Фриц

/КРОСС/ Григор Димитров загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 в осминафинален мач на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Срещата между двамата продължи малко над 2 часа и 40 минути.

Американският тенисист успя да пробие първата ни ракета рано в първия сет, а при 2:3 Гришо имаше цели пет брейк пойнта, но не успя да върне пробива. Така в крайна сметка Фриц спечели сета с 6:2.

Във втория сет българинът вдигна още нивото и не допусна пробив, като той самият бе близо да спечели, но пропиля два сетбола, за да се стигне до тайбрек. В него пък хасковлията се нуждаеше от осем сетбола, за да спечели сета след 13:11 в тайбрека.

Григор Димитров се бореше с контузия, след като падна на лявата си китка в предния мач и игра с превързана ръка днес. Българинът изглеждаше изтощен след драматичния втори сет и в третия допусна ранен пробив, последван и от още един, а Тейлър Фриц грабна победата с 6:1 и се класира за четвъртфинал. Там американският тенисист ще срещне Александър Зверев или Нуно Боржеш.