Мария Захарова: Ако ЕС санкционира руските медии, същото чака и западните журналисти в Русия
Секция: Русия
15 Май 2024 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мария Захарова: Ако ЕС санкционира руските медии, същото чака и западните журналисти в Русия

/КРОСС/ Русия предупреди Европейския съюз, че ако наложи ограничения на руските медии, тогава западните репортери в Русия ще почувстват бърз, груб и болезнен отговор от Руската държава. Това съобщи "Ройтерс".

На 6 май Bloomberg предаде, че вицепрезидентът на Европейската комисия Вера Йоурова е казала, че ЕС ще санкционира "Гласът на Европа", заедно с "Российская газета", "Риа Новости" и "Известия".

Мария Захарова, горовител на руското външното министерство, предупреди, че западните кореспонденти ще "почувстват отговора", ако ЕС предприеме действия срещу руските медии.

"Ако тези мерки бъдат предприети срещу руските медии и журналисти, тогава, независимо, че западните кореспонденти няма да искат, те също ще трябва да почувстват нашите ответни мерки", каза Захарова, като добави, че отговорът "ще е болезнен".

Говорителката на външното министерство подчерта, че всеки ход за ограничаване, на която и да е руска медия, веднага ще доведе до отговор в Русия срещу западни кореспонденти.

"Ако само една руска медия бъде подложена на неоправдани ограничения, тогава това ще рикошира върху колегите им тук в Русия, имам предвид западните журналисти", довърши Захарова.