Силвена Роу дарява 100 книги с кауза на 35 български читалища
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Май 2024 19:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силвена Роу дарява 100 книги с кауза на 35 български читалища Благотворителната инициатива сама нарича „У дома за 24 май“

/КРОСС/ В месеца, в който традиционно честваме българската просвета и култура, експертът по биохакинг и посланик на здравословното хранене шеф Силвена Роу, стартира благотворителна инициатива за дарение на 100 броя книги с кауза на 35 български читалища.

Желанието ѝ е максимален брой читатели да се запознаят с рецептите от последната ѝ кулинарна книга „У дома", чиито замисъл цели българите да преоткрият удоволствието и ползите от традиционните рецепти с варива и зърнени храни, които имат силата не само да сплотяват, събирайки ни около масата, но и да ни помагат да се запазим силни, здрави и млади възможно най-дълго.

„С книгата си „У дома" искам да повдигна нивото на култура на хранене на българите и да им припомня, че в България имаме чудесни хранителни продукти, особено варива и зърнени култури, които експертите по здравословно хранене неслучайно наричат „суперхрани". Те са истински щит срещу болести и допринасят за здравето и дълголетието ни още от стари времена. Чрез рецептите в последната ми книга искам да покажа на съвременните български читатели колко вкусни и полезни са ястията, приготвени в духа на българските кулинарни традиции. Да ги вдъхновя да ги приготвят, споделят и предават на следващите поколения", споделя шеф Роу.

Шеф Роу стартира благотворителната си инициатива от личния си профил в социалната мрежа Фейсбук и приканва последователите ѝ да оставят в коментари предложения за читалища, който да получат книгата. Вече има над 300 коментара с идеи за читалища от цяла България, които искат да получат копие от най-новия й кулинарен шедьовър, вдъхновен от годините работа в световните кулинарни столици, детството в родния Пловдив и философията ѝ за здраве и дълголетие, постигнати чрез методите на биохакинга.

Книгата „У дома" се състои от 80 рецепти съчетаващи традиционните български вкусове със съвременните тенденции за здравословен начин на хранене. В основата на представените ястия са варива и зърнени храни от висококачествения асортимент на „Крина". Авторските рецепти срещат читателите както с любими и добре познати вкусове на нас българите, така и с изкушаващи и приканващи към експерименти ястия от далечни и екзотични земи.