Плевен е първата община, която се включва в “Най-дългото послание за мир на планетата”
Секция: ЛЮБОПИТНО
15 Май 2024 17:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Плевен е първата община, която се включва в “Най-дългото послание за мир на планетата” Проектът ще атакува “Рекордите на Гинес”

/КРОСС/ Стартирал през март по идея на Лайънс клуб "Огледало" - Плевен, Лайънс клуб "Дунавски братя" и Лео клуб "Олимпиец", към проекта се присъединява и първата община - Плевен.

След като на емблематичната за България дата 3-и март237 LC Danube Brothers развяха знамето на мира по река Дунав от Видин до Русе, на 15 май 2024 г. ще продължим "Най-дългото послание за мир на планетата" в Плевен, с надеждата да бъдем подкрепени от всички, които искат да живеят в хармония.

На специално подготвени винили всеки ще може да напише своето послание и с него да спомогне постигането на световен рекорд. Уникалното послание цели да вдъхнови повече хора, както и да ги насърчи да се борят за мир на планетата.

Надяваме се плакатът с общите ни послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. За целта в цялата страна ще бъдат разпратени части от винила до различните институции - детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще имат възможността да участват в "Рекордите на Гинес" със своето обръщение или рисунка на тема МИР.

Апелираме към всички общественици, културни общности, представители на бизнеса, на правителствени и неправителствени институции - да подкрепят инициативата чрез дарения или да заявят участие в инициативата като партньори на e-mail: lkogledalo@gmail.com

След приключване на проекта ще изпратим части от нашето общо послание до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

Вярваме, че общата ни енергия може да промени света!