Министър Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска асоциация Веселин Данев
Секция: Туризъм
20 Май 2024 19:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Милошев се срещна с председателя на Българската хотелска асоциация Веселин Данев

/КРОСС/ По време на посещението си в Несебър и к.к. Слънчев бряг министър Евтим Милошев се срещна с председателя на Българска хотелска асоциация Веселин Данев. Организацията беше учредена на 16 април и обединява усилията на много от големите представители на хотелиерския сегмент като част от туристическия сектор в България.

Целта на Българска хотелска асоциация е да насърчава и подпомага развитието и представителството на собствениците на хотели, както и да защитава правата и интересите на членовете си, които съставляват голяма част от туристическия бизнес и легловата база в страната ни.

В Управителния съвет на БХА влизат собственици и представители на редица хотелски вериги у нас - Веселин Данев, Живко Иванов, Венцислав Танчев, Красимира Стоянова, Милко Рушанов, Таня Генева и Росица Венева.
„В БХА аз съм пръв сред равни", подчерта председателят на Управителния съвет на БХА Веселин Данев и коментира актуални въпроси и проблеми, пред които се изправят собствениците на хотели у нас.

Веселин Данев запозна министър Милошев с целите и концепцията на организацията, които по думите му не се противопоставят на вече работещи структури като БХРА, Алианс „Българско Черноморие", Български съюз по балнеология и СПА туризъм, Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели. Веселин Данев представи на министъра работещ с устойчиви практики морски хотелски комплекс от затворен тип.

Данев бе категоричен, че комбинираният туристически продукт, който предлагат големите български хотелски вериги и курортни комплекси, е на изключително високо ниво, конкурентен и при много добро съотношение цена-качество. Веселин Данев съобщи, че възнаграждението на заетите в много от големите хотелски вериги значително надхвърля средното за туристическия бранш в страната.

Министър Милошев заяви готовност да работи активно с всяка организация, която развива сектора и защитава имиджа и интересите на България като престижна туристическа дестинация.