„Мозъкът – проблеми и решения“: Еднодневна Международна конференция
Секция: Здраве
21 Май 2024 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Мозъкът – проблеми и решения“: Еднодневна Международна конференция

/КРОСС/ На 30 май (четвъртък) Фондация „МС - Мога Сам" организира Международна конференция: „Мозъкът - проблеми и решения" по повод на Световния ден на Множествената склероза. Конференцията е посветена на причините, които разболяват човешкия мозък и са повод за редица автоимунни и дегенеративни заболявания, както и на възможностите за превенцията им.

Акценти в програмата ще бъдат теми, свързани с качеството на съня, детоксикацията и интоксикацията на тялото, ролята на гените ни, въздействието на чревния микробиом върху мозъка, функцията на витамините за физическото и менталното ни здраве, ролята на денталното здраве за мозъка и много други. Събитието ще се проведе в Студио Launchee, в ЦУМ, етаж 1 от 10 до 17 ч.

Лектори в конференцията са:

Д-р Прашант Рагаван, Индия, аюрведа лекар и създател на единствената специализирана клиника по множествена склероза в света - Ayush Prana
проф. Милена Георгиева, България - професор по молекулярна биология към Българска Академия на Науките
Мат Ембри, Канада - продуцент и режисьор, диагностициран с множествена склероза едва като 19 г. през далечната 1995 г. , създател на филма „Living proof"
д-р Мария Папазова, България - холистичен лекар
д-р Радослав Тошков, България - специалист по функционална медицина
Доц. Красимир Ранков, България - консултант по медицина на съня
Д-р Евтим Парушев, България - лекар, психотерапевт и преподавател по логотерапия в Института по логотерапия и екзистенцанализа в България
Калина Радичева - 5-ти дан юмейхо терапевт, йога учител с над 26 год. практика, водещ на програмата Plan to Be

Д-р Весела Джонева, България - лекар по дентална медицина

Събитието ще се излъчва на живо във ФБ страницата на Фондация „МС-Мога Сам" на английски и български език, а запис от него ще бъде качен след събитието в youtube канала на Фондацията и в профилите й в социалните медии. Местата за присъствие на живо в залата вече са изчерпани.

Водещ и домакин на събитието е Биляна Савова, основател на Фондация „МС-Мога Сам".
Преди 16 години тя е диагностицирана с дегенеративното заболяване множествена склероза и това е причината да започне търсенето й на ново разбиране на сигналите на тялото и психиката, които водят до отключване на това заболяване, както и на терапии, които да й помогнат да включи собствените си вътрешни лечебни сили, за да има пълноценен живот. Вече повече от 12 години тя споделя опита си с хора, които искат да тръгнат по този път. Биляна Савова е идеолог и визионер на програмите за личностна трансформация: Plan to Be (10-дневна програма), new8, I AM ME, 8for8 TEEN (за тийнейджъри), Малките учители (за деца между 3-10 г.) и корпоративната програма 20 hours of mindfulness и План 42, посветена на превенцията на професионалния стрес и бърнаута. За последните 4 години, през програмите й са преминали над 3500 човека. Тя е лектор в редица корпоративни мотивационни семинари и срещи на Unicredit Bulbank, Unicredit, Verto digital, VM Ware, HPЕ, Ernst&Young, SAP, Accenture, BOSCH Bulgaria, DM Bulgaria, Kaolin Bulgaria, Coca Cola и много други.

Всяка година, Фондация МС - Мога Сам организира семинари на различни теми, свързани със здравето. Семинарът, който ще се състои на 30 май в Студио Launchee, е 9-ят семинар, който се организира от Фондацията.

За повече информация свързана със събитието ни пишете на имейл: plantobe.team@gmail.com