Масло от черен кимион и продукти с гъба комбуча на четвъртия фермерски пазар на Lidl в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2024 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Масло от черен кимион и продукти с гъба комбуча на четвъртия фермерски пазар на Lidl в София

/КРОСС/ Четвъртият фермерски пазар на Lidl за годината е от 24 до 26 май на паркинга на магазина на бул. „Царица Йоанна" 20 в София. Участниците в него са 15, като трима се включват за първи път. Сред тях са Петър Ганчев с орехови ядки, бадеми, боб и ориз, фирма "Нигелла", която ще представи своите 100% студено пресовани растителни масла, сред които масло от черен кимион, и фирма Dalvita, която произвежда и предлага напитка и продукти с гъба комбуча. Напитката е 100% натурална, освежаваща и естествено газирана и е подходяща за всички възрасти.

Акцент на този пазар са очарователните плетени кукли на Румяна Тодорова. „Плета предимно на една кука. Мога и на две, и на пет, но предпочитам работата с една. Използвам изключително и само бебешка прежда, която е антиалергична", казва Румяна, за която това е второ участие в пазар на Lidl. "Организацията е чудесна, всеки участник има собствена шатра, което често не е така на платените варианти на този вид пазари", допълва тя.

От добре познатите вече участници този уикенд стоката си ще покажат Стефан Нямов, производител на череши, ягоди и зеленчуци, фермерска мандра "Рогови", които имат разнообразие от млечни продукти, както и русенските "Балкански легенди" с богат избор от месни деликатеси. Освен тях клиентите на Lidl в магазина в "Люлин" 9 ще видят и продукти на "Арт Ковачев 91", които предлагат дървени кухненски прибори и посуди за кухнята, "Билка чудодейка" с техните билкови тинктури, както и "Шафран Делукс" с шафран и натурални сапуни от магарешко мляко и масло от бял трън. На този фермерски пазар ще могат да бъдат открити още рибния колаген на "Пас Демо 2000", медът и пчелните продукти на "Кошерин", сладка и лютеници от "Том Консерв", както и вина "Мелнишки пирамиди" на Бисер Кьосев от с. Левуново.

Артистичната част от участниците, освен от Румяна Тодорова, ще бъде представена и от Цветанка Атанасова с нейните бижута и аксесоари от копринени пашкули и вълна.

И този уикенд ще има миниработилници, в които производителите ще показват и разказват на децата и на всички любознателни посетители как изработват самите изделия и какви са ползите от тях.

Фермерските пазари на Lidl се организират от веригата за пета година, като се превърнаха в една очаквана и все по-любима за всички традиция. Инициативата дава възможност на повече малки производители да представят стоката си, а на клиентите - да се насладят на разнообразие от качествени родни продукти и автентичен вкус.