Мотоциклетист загина при катастрофата в Прохода на Републиката (Обновена)
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Май 2024 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мотоциклетист загина при катастрофата в Прохода на Републиката (Обновена)

/КРОСС/ Загиналият мотоциклетист, при катастрофата, която затвори Прохода на Републиката по-рано днес, е румънски гражданин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция(ОД) на МВР във Велико Търново. Както БТА съобщи по-рано, заради тежка катастрофа между тежкотоварен автомобил и два мотоциклета, е затворен Проходът на Републиката.

По първоначална информация товарният автомобил с турска регистрация и първият мотоциклет, управляван от мотоциклетист на 45 години, румънски гражданин, са се ударили челно, в резултат на което мъжът е загинал на място. Движещият се след него втори мотоциклет е бил управляван от жена. Той се е ударил странично в камиона и след това в мантинелата. Мотоциклетистката е откарана за преглед в Спешна помощ с травма на ръката.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство. Проходът на Републиката все още е затворен за движение.