Станислав Стоянов: Нужни са активни личности с позиция в Европейския парламент
Секция: ПОЛИТИКА
25 Май 2024 20:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Станислав Стоянов: Нужни са активни личности с позиция в Европейския парламент

/КРОСС/ Множество въпроси от граждани бяха зададени на отворена среща с водача на листата на "Възраждане" за евродепутати Станислав Стоянов, Георги Джендов, който е пети в листа, както и водачът на "Възраждане" за област Силистра, за национален парламент - Маргарита Генчева.

Силистренци живо се интересуваха от предоставянето на оръжия за Украйна, доходите и нарастващата безработица в региона, липсата на перспективи пред младите хора, миграцията и много други.

Станислав Стоянов се спря подробно на приоритетите на "Възраждане" и основните задачи, които стоят пред бъдещите ни представители в Европейския парламент.

Той сподели, че чрез работата си бъдещите евродепутати от "Възраждане" ще променят схващането, че в Европарламента (ЕП) отиват хора само, за да вземат големи заплати и послушно да натискат копчето за гласуване.

„Нужни са активни личности с позиция в ЕП и България, които не само имат какво да кажат, но и не ги е страх да го кажат, защото за съжаление в момента държавата ни е безгласен изпълнител на нарежданията, идващи от Брюксел или от Вашингтон.", каза Станислав Стоянов пред събралите се в залата избиратели.

По думите му, освен войната в Украйна, пред ЕП стоят за решаване и други важни проблеми, като зелената сделка, проблемната и недомислена еврозона, икономическата рецесия, нелегалната емиграция и др.

Георги Джендов, който наскоро се завърна да живее в България, след като остави успешната си кариера в Германия, сподели личния си опит от престоя си там.

Той разказа от първо лице как дори най-голямата икономика от страните в Евросъюза - немската, също понася негативи от еврото и как голяма част от немците изпитват носталгия към националната си валута - германската марка.

"Животът на хората там е обхванат от посредници, което, въпреки, че се представя за „улеснение", на практика ги поставя в зависимост и контрол. Усещането за липса на свобода е повсеместно.", коментира Джендов.

Той сподели личните си мотиви да зареже добрата кариера и да се прибере, заедно със съпругата и децата си. В България се занимава със земеделие и въпреки, че му е много по-трудно, намира повече смисъл.

"Защото в нашето общество все още сме запазили ценностите и морала, които, трябва да направим всичко възможно да съхраним и предадем на нашите деца.", каза Джендов.

Кандидатът за народен представител и водач на листата за Силистра Маргарита Генчева обърна внимание на това колко е важно да се гласува.

"Трябва да направим всичко по силите си да убеждаваме нашите близки и познати да излязат и да гласуват, защото само така може да бъде преборен купеният и контролираният вот, от който Силистра и областта страдат изключително много.

Социологическите агенции ни отреждат второ място, но то не е даденост. Напротив. Ние трябва да си го извоюваме и да го защитим, защото срещу нас е цялата контролирана от партиите на сглобката машина. Срещу нас са и партиите, които са създадени, за да заблудят избирателя, че са като "Възраждане", създадени с цел да подведат повече хора, да отнемат от гласоподавателите на "Възраждане", на които да предложат още от същото. На практика тези партии са отровни гъби двойници, които обслужват статуквото..

В тази неравна битка, ние разчитаме само на хората, на нашите избиратели и затова държим изключително много на личния контакт с тях. Вярваме, че има достатъчна критична маса от осъзнати хора, които виждат какво се случва, оценяват правилно и критично събитията и на 09.06. ще направят правилния избор. Ще гласуват за българско правителство, а не за евроатлантическо.", каза Генчева. Кандидатите за народни представители и евродепутати обиколиха и централната част на града, като много хора се спряха да поговорят с тях.

"Възраждане" е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление!