Калин Стоянов: С Министерството на електронното управление и ЦИК няма да допуснем намеса във вота на 9 юни
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2024 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калин Стоянов: С Министерството на електронното управление и ЦИК няма да допуснем намеса във вота на 9 юни

/КРОСС/ Съвместно с Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия ще успеем да се справим и няма да допуснем намеса във вота на 9 юни. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът започна вчера и ще продължи и утре.

На ниво МВР, Министерство на електронното управление и множество други институции и агенции, които са ангажирани, работим активно да не допуснем каквото и да е влияние на изборите на 9 юни, обясни Стоянов.

Министърът отбеляза, че в последните няколко години имахме няколко избори и "натрупахме необходимия опит". По думите му, ситуацията е спокойна и за европейските, и за националните избори.

"Много често в публичното пространство се разпространяват неоснователни твърдения за засилен натиск и превръщане на страната ни в гето на нелегални мигранти. Истината обаче е, че благодарение на новите организационни мерки и добрия диалог с Турция на всички нива, от септември 2023 г. се наблюдава трайно намаляване на миграционния натиск към България. През периода от 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 042 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко сравнено със същия период на м.г.", каза още Калин Стоянов.