Кръстьо Врачев: Проблемите на Пловдив област чакат своето решение от години
Секция: ПОЛИТИКА
26 Май 2024 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кръстьо Врачев: Проблемите на Пловдив област чакат своето решение от години

/КРОСС/ „Пред област Пловдив стоят проблеми, които чакат своето решение години наред. Проблемът с трафика в област и град Пловдив е огромен и все още не е решен, като в последните три години от страна на управляващите не са приложени никакви мерки за неговото облекчаване и решаване. Повече така не може!" - заяви Кръстьо Варчев от „Възраждане", водач на листата за 17 МИР - Пловдив област на среща с граждани.

"Необходимо е решение, което да бъде в интерес на гражданите и бизнеса с цел оптимизация на възможностите за придвижване и избягване на трафика, подобряване на материалната и пътна инфраструктура, което би съдействало за повишаване на икономическата активност и търговия" - каза още Кръстьо Врачев.

В тази връзка той посочи два основни проблема, свързани с натоварения трафик в област и град Пловдив. - неосъщественото все още разширяване на околовръстния път на Пловдив и изграждане на югоизточния лъч, и разширяването на Карловско шосе с по две пътни платна и в двете посоки.

"Разширяване на околовръстния път на Пловдив и изграждане на югоизточния лъч е от изключителна важност за подобряването на трафика, бизнеса и икономиката в региона - уточни Кръстьо Врачев. Той допълни, че разширяването на Околовръстното шосе чрез изграждане на югоизточната тангента, която ще свърже Асеновградско шосе с магистрала „Тракия", е от изключителна важност за предприемачите в областта и за привличане на инвеститори, защото той ще подобри логистиката и осигуряването на бърза и кратка комуникация между града и заобикалящите го икономически зони. Със своите бързо развиващи се икономически зони Пловдив се превръща в един от големите индустриални центрове в цяла Югоизточна Европа. За да може да бъде икономически конкурентоспособен, е необходимо освен завършване на проекта за югоизточната тангента, да се инвестира и в разширяването на Карловско шосе, за да може да бъде цялостно облекчен трафикът в региона. Решение на този етап, за да може да продължи работата по изпълнението на двата проекта, е постигане на синхронизация между институциите и заинтересованите страни, отделяне на средства от бюджета и по-голяма ангажираност от страна на държавата" - допълни Кръстьо Врачев от „Възраждане".

"Възраждане" е с номер 12 в бюлетината
Купуването и продаването на гласове е престъпление!