Кандидат за депутат от "Възраждане" спря кампанията си, за да посети българска общност зад граница
Секция: ПОЛИТИКА
26 Май 2024 17:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кандидат за депутат от "Възраждане" спря кампанията си, за да посети българска общност зад граница

/КРОСС/ Кандидатът за народен представител Стоян Таслаков заряза предизборните ангажименти в кампанията, за да уважи събитие, организирано от българската общност във Великобритания. Стоян Таслаков отиде в Ковънтри, за да посети първия възрожденски събор, организиран от сънародниците ни там.

Традиционно по български празникът беше придружен от много песни, танци и музика от автентичния български фолклор.

"Пропътувах тези километри и отидох до Ковънтри, защото за нас от "Възраждане" е важен всеки български гражданин, където и по света да е. Българите са национална ценност и аз наистина се надявам, че един ден те ще се върнат в България. Аз съм български емигрант, който се завърна в България със семейството си и се надявам тези наши сънародници, които искат да направят същото, да го направят. Това обаче може да се случи, когато имат работа и подходящи условия за живот.", каза Стоян Таслаков пред журналисти след завръщането си.

Той каза още, че за съжаление България е превърната в суровинен придатък на западните икономики. Млади, работоспособни и образовани българи са засмуквани от други държави в търсене на достоен живот. Така повече не може да продължава!

"Възраждане" е единствената политическа организация, която има програма за преодоляване на демографската криза, в която са заложени следните мерки: повишаване на социалната помощ за отглеждане на дете; право на социална помощ за отглеждане на дете за всяко семейство на работещи родители; адекватно подпомагане на многодетни семейства; увеличаване на държавните стимули за семейства с цел повишаване на раждаемостта; държавна помощ или безлихвен заем за покупка на жилище за работещи родители с многодетни семейства; осигуряване на повече възможности за безплатна асистирана репродукция; адекватно подпомагане на семейства с деца в неравностойно здравно или социално положение; реализиране на програмата за стимулиране на етнически българи, живеещи по рождение в чужди страни, и на лица с български корени да се върнат в България, с облекчена процедура за това - развиване на специални икономически зони в изоставащите региони на страната, с което ще бъдат осигурени повече работни места в по-малките градове; данъчни стимули и допълнително финансиране за развитие на селските райони на България.

Демографският проблем е най-важният стратегически проблем на страната ни през ХХI век. България се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и ефективни мерки. Децата и българското семейство трябва да бъдат издигнати като основна ценност в политиката на България.