Сигнал за насилие над дете в детска градина във Велинград
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Май 2024 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сигнал за насилие над дете в детска градина във Велинград

/КРОСС/ Скандал в Иновативна детска градина "Фантазия" във Велинград. На няколко клипа, качени в социалните мрежи късно снощи, се вижда учителка, която скубе, бие и малтретира деца от детската градина.

Родители вече разпознаха жената от клипа - по думите им това е една от възпитателките. Петър Томанов, баща на едно от малтретираните в клипа деца, разказа пред БНТ, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

Казах на леличката, която е там, но те само отричат. Казват, че между децата си стават тези спорове и накрая получих клипа, който сте гледали. Детето ми не е толкова голямо и не е от разговорливите, но на няколко пъти обяснява, че щял да слуша, защото "леля Нели нямало да го затваря в тоалетната".

На няколко пъти бащата търсил директорката на детската градина, но кабинетът ѝ постоянно бил заключен.

Все отсъства някъде по работа. Аз искам да си изместя детето в друга група, но не мога да го направя, защото постоянно я няма. Други родители също са се оплаквали, казват, че и те са откривали белези по телата на децата си и все са им казвали, че децата се бият.

Велинградчани са силно възмутени и призовават институциите да вземат мерки. За днес е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, а и от други детски заведения в града.