Клиентите на Yettel вече могат да ползват VoLTE в роуминг в 25 страни
Секция: Технологии
31 Май 2024 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Клиентите на Yettel вече могат да ползват VoLTE в роуминг в 25 страни

/КРОСС/ Клиентите на Yettel вече могат да провеждат разговори по 4G/5G мрежа с услугата VoLTE в роуминг в 25 страни в Европа, Азия, Северна Америка и Австралия. Услугата се предлага в едни от най-посещаваните страни от клиентите на Yettel като Гърция, Германия, Румъния, Унгария и Австрия, както и в дестинации като Япония, Канада и Австралия.

Услугата VoLTE (Voice over LTE) или „глас по LTE/4G" позволява провеждането на телефонни разговори по 4G или 5G мрежа чрез пакети от данни. По този начин се предава многократно по-голям обем информация в сравнение със старите поколения мобилни мрежи - най-вече 3G, които традиционно се използват за гласови повиквания. Така потребителите могат да провеждат разговори с отлично качество, да се свързват по-бързо при набиране и едновременно да говорят по телефона и да имат достъп до интернет, посредством 4G или 5G мрежа.

VoLTE разговорите се таксуват стандартно на минута, няма допълнително заплащане и не изразходват включените мегабайти в плана или допълнителния пакет на максимална скорост. Услугата е достъпна за всички клиенти на Yettel, които разполагат със съвместимо устройство и SIM карта. След като веднъж бъде активирана, услугата ще работи както в България, така и в страните, където VoLTE в роуминг се поддържа от оператора.

VoLTE представлява естественото развитие на мобилните мрежи и се използва в България от няколко години. Все повече мобилни оператори или вече са спрели, или планират спирането на своите 3G мрежи, за да освободят по-голям честотен ресурс за новите поколения мрежи. Това означава, че VoLTE бързо се превръща в основния начин, по които клиентите, които се намират в роуминг могат да провеждат телефонни разговори.

Преди началото на летния сезон Yettel съветва всички клиенти, които ще пътуват в чужбина, да проверят своите роуминг условия и предложенията за допълнителни роуминг пакети, така че да останат свързани със своите приятели и близки докато са извън страната. Потребителите могат да намерят тази информация и да активират роуминг по всяко време от приложението на оператора и от Yettel.bg.