Полезни съвети за лична ефективност в петия епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“
Секция: ЛЮБОПИТНО
31 Май 2024 10:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полезни съвети за лична ефективност в петия епизод на образователния видеокаст „Уменията на 21-ви век“

/КРОСС/ „Лична ефективност за баланс между работа и личен живот" е темата на новия, пети епизод от успешната образователна видеопоредица на Лидл България „Уменията на 21-ви век". В разговор с водещите Алекс&Алекс психологът д-р Хенриета Илиева споделя ценни насоки как човек може да постигне щастие в личния си живот, като в същото време е и успешен професионалист.

„Балансът личен - професионален живот е умение и динамика. Стремежът ни към благополучие и благоденствие определя в дълбочина личното ни разбиране за него и пътищата, по които го постигаме и усъвършенстваме.", споделя д-р Илиева.

Личната ефективност се нарежда сред определящите умения на 21-ви век, тъй като усещането за удовлетвореност е пряко свързано именно със способността да се поддържа здравословно и балансирано разпределение на времето и енергията между работата и личния живот.

В новия епизод на видеокаста, вдъхновен от Lidl, ще научите от д-р Хенриета Илиева за част от техниките, които използва в практиката си на психолог с потенциал да помагат при справяне с критични ситуации. Сред разглежданите в него теми са още: поставянето на граници между работна и лична ангажираност, приоритизирането, благополучието, синхронът между работни процеси и лични стремежи, поддържането на баланс чрез тяло, нагласа и общуване.

Над 160 хиляди са гледанията на епизодите от образователния видеокаст до момента. В тях водещите Алекс&Алекс обсъждаха с експерти актуални теми като медийна грамотност, изграждане на личен бранд в социалните мрежи и асертивна комуникация.

Повече за видеокаста "Уменията на 21 век", водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на кариерната страница на Лидл България.

Епизодите от видеокаста „Уменията на 21 век" са достъпни безплатно в каналите на Лидл България в You Tube.

За госта в  пети епизод: Д-р Хенриета Илиева е  магистър по педагогика, клинична и консултативна психология, доктор по социални науки. Тя има повече от 30 години опит като консултант и треньор в областите стрес, бедствен стрес, професионалното прегаряне, житейски баланс и благополучие (wellbeing).