Народното събрание ще заседава извънредно утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юни 2024 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Народното събрание ще заседава извънредно утре

/КРОСС/ Народното събрание ще заседава извънредно на 2 юни 2024 г. от 15.00 часа. Разпореждането е на основание чл. 78, т. 2 от Конституцията и чл. 41, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. То е подписано от Росица Кирова - за председател на Народното събрание.

В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване" и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти.

Изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев на основание чл.111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрани във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г. също е в програмата на заседанието.