Русия свалила 14 дрона над Курска област
Секция: Русия
03 Юни 2024 10:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия свалила 14 дрона над Курска област

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността губернатор на руската Курска област Алексей Смирнов съобщи за атаки срещу региона от украинските въоръжени сили в неделя.

"14 украински дрона в граничните райони бяха елиминирани и неутрализирани с помощта на средства за радиоелектронна борба и стрелково оръжие", написа Смирнов в канала си в Telegram, цитиран от "Интерфакс".

Също през деня бяха обстрелвани: селата Тьоткино и Политотделски, село Елизаветовка от Глушковски район, селата Горнал и Свердликово, село Куриловка от Суджански район, село Гордеевка от Кореневски район. , село Милаевка, област Беловски. Няма пострадали, каза Смирнов.

В село Тьоткино е бил засегнат газопровод след обстрела, но вече е възстановен, уточни той.

"Бяха регистрирани атаки от украински хеликоптери и безпилотни самолети-камикадзе край село Титов в Рилски район, село Волфино в Глушковски район, селата Гуево и Лебедевка в Суджански район и село Гордеевка в Кореневски район. ", каза Смирнов.

В чифлика Титов са пострадали една жилищна сграда и лек автомобил. В резултат на атака с дрон камикадзе в село Елизаветовка една от къщите се запали. В село Волфино от взрива са пострадали къща, стопански постройки и лек автомобил.

Смирнов добави, че семейството, пострадало от дневната атака срещу село Крупец, е преместено от Централната районна болница в Курската областна клинична болница. На трима пострадали, сред които и 15-годишно момиче, се оказва медицинска помощ.

Припомняме, че по-рано в неделя Киев удари Белгородска област.