Цветан Цветанов: Консумираме отвращение към политиците
Секция: Интервюта
07 Юни 2024 16:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Цветанов: Консумираме отвращение към политиците

/КРОСС/ Консумираме отвращение към политическите лидери. Това заяви в предаването "Студио Actualno" Цветан Цветанов, бивш вицепремиер, вътрешен министър и лидер на ПП "Републиканци за България".  Коментирайки последния ден на предизборната кампания, Цветанов заяви, че тя е минала "между другото, защото целта ѝ е била да обслужи твърдите ядра". По думите на Цветанов всичко това в цялост е постигнато, но "то отдалечи обществото от политици, политическите решения и послания". Цветанов смята, че никой не е видял хоризонт какво ще се случва с държавата след изборите в неделя.

"Имаше разграничаване сред основните играчи в така наречената "сглобка" и всеки искаше да прехвърли, че в периода от девет месеца, в който те са били заедно, никой не носи отговорност. Нека да припомним на българските избиратели, че имаше правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но подкрепяно от "Движението за права и свободи", заяви бившият вицепремиер.

Цветанов определи като "възможен вариант" управлението на ГЕРБ-СДС с ДПС след вота, но заяви, че е много важно как ще бъдат отчетени резултатите в изборния ден.

Според Цветанов има един "скрит вот, който почти не може да се хване на социология и това е вотът на "Възраждане" и ДПС. Това означава, че или "Възраждане", или ДПС ще бъде втора политическа сила. Съвсем резонно е да се търси някакъв формат на партньорство между ГЕРБ и ДПС, защото това бяха послания, давани от Борисов лично, а същевременно ДПС са тези, които казват, че те биха застанали да формират едно национално отговорно правителство", посочи още Цветанов.