Силвия Аздреева: Винаги развявам флага ни на всеки връх със сълзи на очите
Секция: Интервюта
09 Юни 2024 10:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силвия Аздреева: Винаги развявам флага ни на всеки връх със сълзи на очите

/КРОСС/ Каква е цената, която плащат за своите избори и защо се гордеят с България. Това коментират проф. Христо Пимпирев и първата българка, изкачила три осемхилядника, Силвия Аздреева в студиото на „Събуди се".

Аз се гордея изключително много с България. Консултативното съвещание по Антарктическия договор се проведе наскоро в Индия. Това всъщност е правителството на Ледения континент, който е важен, защото е 1/10 от повърхността на Земята. България е една от 29-те държави с право на вето и глас там. Това каза полярният изследовател.

„Винаги развявам флага ни на всеки връх със сълзи на очите", каза Силвия Аздреева и добави, че България трябва да взима пример от Непал. „В Катманду бях отличена като посланик на непалското изкуство и култура. За мое най-огромно съжаление хората, които допринасят най-много и споменават България по целия свят, не намират тук достатъчно признание", сподели тя.

Проф. Пимпирев отбеляза, че винаги ще гласува и че „България ще пребъде с всички постижения, които има в науката и в други области".