На среща в МРРБ бяха обсъдени варианти на обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Юни 2024 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На среща в МРРБ бяха обсъдени варианти на обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

/КРОСС/ На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството вчера, 10 юни, с кметове и превозвачи бяха обсъдени вариантите на обходни пътища във връзка с предстоящо затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол. Затварянето е заради предстоящи строително-монтажни работи по трасето.

От Агенция „Пътна инфраструктура" представиха информация за предвидените за изпълнение дейности, които налагат новото затваряне на участъка между Мездра и Лютидол, както и проекта за временна организация на движението заради модернизацията на трасето.

Участниците в срещата се съгласиха да се провеждат ежемесечни координационни срещи и при необходимост, след анализ на трафика, временната организация на движение да бъде изменяна. За участие в тях ще бъдат поканени и представители на МВР.

„Приключваме разговорите с общото разбиране, че проектът е стратегически и трябва да се случи. Необходимо е да дадем фронт за работа, за да може строителят да изпълни планираните дейности в срок до края на годината", отбеляза министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.

Предлаганите обходни маршрути ще бъдат обсъдени с Министерството на вътрешните работи, след което ще бъде взето и окончателното решение за тях. Предвижда се те да бъдат въведени от следващия понеделник - 17 юни 2024 г.

В срещата, по покана на министър Виолета Коритарова, взеха участие кметове на общини и населени места - Мездра, Берковица, Лютидол, Новачене, Скравена, Типченица и Бързия, които се намират в близост до пътя или ще бъдат засегнати от промяната в организацията на движението, представители на транспортния бранш, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов - член на УС на АПИ.