НЕК подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС
Секция: ИКОНОМИКА
11 Юни 2024 18:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НЕК подписа Меморандум за сътрудничество с УНСС НЕК и УНСС ще работят съвместно за създаване на нова магистърска програма „Енергийна сигурност“

/КРОСС/ Изпълнителният директор на НЕК инж. Мартин Георгиев и проф. д-р Димитър Димитров, ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), подписаха меморандум за сътрудничество. Меморандумът затвърждава ангажимента на НЕК за разширяване и задълбочаване на партньорствата с висшите учебни заведения.

В рамките на Меморандума НЕК и УНСС ще работят съвместно за създаване на нова магистърска програма „Енергийна сигурност", която ще открие нови възможности за взаимодействието между академичната среда и енергийния сектор.

„Благодаря за възможността да си сътрудничим с Университета за национално и световно стопанство", каза инж. Мартин Георгиев. „НЕК насърчава потенциала и професионалното развитие както на своите служители, така и на младите хора като ги подготвя за предизвикателствата и възможностите пред индустрията. Вярвам, че новата магистърска програма, която ще създадем, ще отговори на съвременните изисквания и динамиката на сектора и ще допринесе за неговото развитие чрез въвеждане на нови идеи и практически подходи, вдъхновени от академичния изследователски процес."

Сред предвидените дейности в рамките на този меморандум са: организиране на студентски стажове, провеждане на съвместни обучения, конференции и повишаване на професионалната квалификация на участниците от двете институции.

УНСС е петото висше учебно заведение, с което НЕК подписва меморандум, след ТУ-София, УАСГ, Военната академия Г. С. Раковски и Стопанския факултет на Софийския университет Св. Климент Охридски. Това подчертава стратегическото значение, което НЕК придава на образователната сфера и сътрудничеството с академичната общност.

Пресцентър na НЕК