За първи път у нас изложиха за поклонение чудотворна икона и мощи на Свети Никифор Прокажения
Секция: Православие
11 Юни 2024 18:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първи път у нас изложиха за поклонение чудотворна икона и мощи на Свети Никифор Прокажения Мощите ще преминат през централните храмове на Великотърновската епархия

/КРОСС/ За първи път у нас излагат чудотворна икона и мощи за поклонение на малко известен светец - Свети Никифор Прокажения. Мощите и иконата бяха изнесени за поклонение тази сутрин в Габрово, и ще останат до вечерта. Отслужен беше молебен за здраве и изцеление. За Свети Никифор се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага за хора, страдащи от тежки заболявания и психични разстройства. Иконата и частица от останките на светеца ще преминат през централните храмове на Великотърновската епархия през следващите дни.

"Представянето на иконата, на книгата и на всяко нещо, което удостоверява светостта на Свети Никифор Прокажения, има точно тази сила - да направи по-близък до нас този образ. Този светец, макар да не е много познат в България, да е подкрепа и опора на всеки, който има необходимост от неговите молитви", заяви отец Руслан.