Новият “Hotel California” може да бъде резервиран
Секция: Автомобили
11 Юни 2024 20:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият “Hotel California” може да бъде резервиран

/КРОСС/ Предварителните продажби на обновения Volkswagen кемпер "California" току-що започнаха. За първи път всички версии на "California" са оборудвани с две плъзгащи се врати - това отваря нова гъвкавост при къмпингиране и най-вече в ежедневието. California може да се поръча в три версии на оборудване: „Beach Camper", „Coast" и „Ocean" с одобрение за кухня и дом на колела. Версиите „Плаж" и „Обиколка на плажа" с регистрация на автомобил също ще могат да се конфигурират през юни.

В началото на предварителните продажби задвижването се осигурява от 2,0-литров турбо дизел (TDI) със 110 кВт/150 к.с. или 2,0-литров турбобензинов двигател (FSI) със 150 кВт/204 к.с., винаги стандартно с автоматична трансмисия с двоен съединител (DSG).

Базово в семейството на California е линията оборудване Beach с регистрация на автомобил на цена от 62 689 евро - основно е като Multivan с ръчно отварящ се покрив. California Beach предлага шест места (2+2 индивидуални места на втори и трети ред) и две спални места под покрива, който може да се отваря и затваря ръчно с нов, лесен за използване механизъм.

California Beach Tour (от 67 824 евро) е оборудван с въртящи се и регулируеми на височина предни седалки, два сгъваеми стола в задната врата, сгъваема маса, плъзгащи се прозорци в плъзгащите се врати и нов блок за управление на кемпера. Освен това има технологична кутия в задната част, в която е монтирана допълнителната батерия на кемпера. California Beach Tour е оборудван с три отделни седалки отзад. Като алтернатива на леглото с балдахин под изскачащия покрив (2054 x 1137 мм) има две допълнителни места за спане.

Петместният California Beach Camper (от 69 472 евро) е оборудван стандартно с мини кухня отзад и 230-волтова връзка за захранване на брега. Задната кухня предлага две чекмеджета - газовата печка и малка зона за съхранение са интегрирани в горното, а чекмеджето за прибори и отделенията за съхранение на съдове са интегрирани в долното. Вляво от кухненския модул е технологичната кутия, която е оборудвана между другото с 230-волтов контакт и електрическо отключване за опционалния теглич за ремарке.

Четириместният California Coast (от 77 832 евро) е оборудван с две отделни седалки отзад и пълен кухненски бокс от страната на водача. Кухнята е напълно преустроена. Една от разликите спрямо предшественика е, че кухненският блок с шкафове, мивка и газова готварска печка с един котлон не е издаден толкова напред. Това оставя пространство например за влизане и излизане през плъзгащата се врата отляво.

Четириместният California Ocean от (84 359 евро) традиционно е топ моделът в серията кемпери в този клас. Подобно на "Крайбрежието", той също има напълно оборудван кухненски бокс. В допълнение, California Ocean е оборудван с множество допълнителни стандартни детайли. Те включват елегантната тъкан на седалката "Melange Raven", изработена от рециклиран материал, отопление на седалките на водача и предния пътник, допълнителен въздушен нагревател, автоматичен климатроник ("Climatronic"), голяма кутия за съхранение на покрива над багажника и околно осветление в кухненския блок.