При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен от Израелските сили за отбрана, е убит високопоставен командир на Хизбула
Секция: СВЯТ
12 Юни 2024 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен от Израелските сили за отбрана, е убит високопоставен командир на Хизбула

/КРОСС/ При въздушен удар, за който се твърди, че е нанесен от Израелските сили за отбрана (IDF) по южноливанския град Джуайа, е убит високопоставен командир на Хизбула.

Това съобщи Times of Israel, позовавайки се на саудитската информационна служба al-Hadath.

Високопоставеният командир е назован в съобщението като Али Салим Зуфан.

Друг доклад на израелската медия също твърди, че той е починал от раните си и че няколко други са били ранени при нападението.

Базираната в Ливан Хизбула потвърди смъртта на високопоставен командир Талеб Абдула при въздушен удар, нанесен от Израелските сили за отбрана (IDF).

Според многобройни съобщения смъртта най-вероятно е настъпила в град Джуайя, разположен в Южен Ливан. В момента е известно, че Талеб Абдула е командвал регионална дивизия на Хизбула в Южен Ливан.

В по-ранен непотвърден доклад, публикуван от израелски медии, високопоставен командир на Хизбула, убит при предполагаем израелски въздушен удар, е посочен като Али Салим Зуфан.

Все още не е ясно дали в доклада името на командира е посочено погрешно, или в действителност става въпрос за друг член на Хизбула.