Министър Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България
Секция: Туризъм
14 Юни 2024 17:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България

/КРОСС/ Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с Асоциацията на къмпингите в България, за да обсъдят перспективите пред къмпинг туризма в България. АКБ изложиха пред министъра своите виждания за регламентацията на къмпингуването у нас.

„По време на обиколката си по Черноморието и страната видях и добрия, и лошия пример в развитието на този сегмент. Това е един динамично развиващ се вид туризъм - не само в България, но и по света. И заради технологиите, които все повече навлизат, и заради туристическата услуга, която е на едно високо ниво. Така че, това е нещо водещо и приоритетно за нас", каза министър Милошев.

„Благодаря Ви, защото вие сте първият министър за последните 4 години, който пожела да ни чуе. Целта ни е да предоставим удобство и сигурност за хората, които избират този начин на почивка, защото природата е за всички, а не само за привилегировани туристи", заяви инж. Антон Кьосев, председател на Управителния съвет на АКБ.

По време на срещата бяха обсъдени активности, които да облекчат и насърчат развитието на този сегмент от сектора, тъй като къмпингуването е един от динамично развиващите се отрасли в туризма и в световен мащаб. Къмпингуването придоби допълнително още по-голяма популярност като почивка и форма на лайфстайл след кризата и промяната в начина на живот, породени от COVID-19.

И двете страни се съгласиха, че е необходимо да бъдат предприети действия, за да може България да бъде включена в световния каталог ACSI - система за удовлетвореността на клиента от услугата.

Пресцентър на Министерството на туризма