Кузман Илиев: Европейските граждани наказаха зелените антиутопии в Европа и военната политика
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юни 2024 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кузман Илиев: Европейските граждани наказаха зелените антиутопии в Европа и военната политика

/КРОСС/ Има изключително недоверие у българите у т.нар. професионални политици. Политикът трябва да представлява хората, да говори нещата, които всички ние си мислим, и в същото време да вижда проблемите и да дава решенията. Това каза политическият анализатор Кузман Илиев в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Като независим кандидат за евродепутат от „България може" на изборите той спечели повече от 11 000 гласа. Гласуваното му доверие той обясни именно с недоверието към „професионалните политици".

По думите му европейските граждани са наказали зелените антиутопии в Европа и военната политика. „В Европейския парламент де факто няма промяна. Мнозинството се държи от ЕНП, либералите и социалистите. „Това, което сега се случва, наказа зелените, т.е. крайните либерали, но каза „Хайде, вкарайте малко националисти". Но има два типа националисти в Европа - „Алтернатива за Германия", и други - поляците, които са за война с Изтока, тук и сега. Точно тези, поляците, са по-скоро прицелът на Урсула Фон Дер Лайен и на другите от статуквото в ЕС, които казват, че ще чуят тях", коментира Илиев.

Според него, ако готовността на Русия за диалог не бъде приета, ситуацията в Украйна ще ескалира и големият губещ ще бъде Украйна.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"