Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юни 2024 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма

/КРОСС/ Президентът на България, в периода 2012 - 2017 г., Росен Плевнелиев заяви, че искрено се надява да има правителство. Той сподели мнението си затова къде се намираме и какво би могло да се случи в политически план. 
"От 2016 г. говоря за едно и също нещо - възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва и това са над 100 държави - цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена политически и икономически", посочи президентът. 

Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция. "Това, което ще се случи при нас е същото, което стана и там тогава. Тежка криза, жестоко противопоставяне, финансова, икономическа и политическа криза", обясни Плевнелиев. 

"Има два оставащи разумни варианти. Единия - програмно правителство на ГЕРБ-СДС, с мандата на партията и с плаваща и широка подкрепа. Втория вариант, който аз не изключвам и ако бях на мястото на Бойко Борисов щях да се замисля, би бил правителство на малцинството. Хората очакват да се носи отговорност", коментира президентът на България, в периода 2012 - 2017 г.