Германия рекламира постъпването в армията чрез TikTok
Секция: Технологии
16 Юни 2024 20:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германия рекламира постъпването в армията чрез TikTok

/КРОСС/ Властите в Германия приложиха нетрадиционен начин да рекламират постъпването в армията - търсят се войници в TikTok. В началото на април германският канцлер Олаф Шолц направи свой TikTok канал, сега с такъв ще се сдобие и германската армия.

"За да имаме успех в надпреварата за най-добрите умове използването на TikTok е от съществено значение", казва говорител на военното министерство в Берлин. Така TikTok се оказва пътят към младите хора, защото за никого не е тайна, че те събират голяма част от информацията си и комуникират именно там.

В TikTok от германската армия ще залагат на кратки рекламни клипове, в които Бундесверът ще бъде представян като работодател. Всъщност TikTok каналът идва като продължение на кампанията на Бундесвера в Youtube и Instagram.

Но защо именно TikTok, при положение, че в САЩ, темата за приложението, "горещ картоф". TikTok и нейната компания майка официално заведоха дело срещу правителството на Съединените щати относно одобрения през април закон, който потенциално може да забрани платформата да работи в страната. Причината са опасения, че от TikTok данни могат да текат към Китай, тъй като именно китайци са създателите на мрежата. Някои политици в Европа също се изказаха, че и на Стария континент е възможен по-строг подход към TikTok.

На въпроса защо Бундесверът въпреки това ще има канал в TikTok, то отговорът е прост, приложението има повече от 20 милиона германски потребители, и е най-използваното приложение сред групата на 14-15 годишните. Според информацията на Шпигел каналът ще бъде достъпен на 8ми юни, като тогава войските ще отворят и някои от своите казарми за посещение като част от Деня на Бундесвера.

Германската армия се бори от години с недостига на персонал, като броят на новоназначните продължава да намалява. В момента в армията служат почти 182 хиляди войници, като целта е те да бъдат 203 хиляди.

Пътят поне на този етап, за да се случи това е бъдещите войници доброволно да бъдат спечелени, а не налагането задължителна военна служба. Но ако няма достатъчно доброволци военният министър заяви, че е възможно да бъдат върнати елементи на задължителната военна служба. Писториус заяви още, че и при евентуален случай на отбрана, то задължителната военна служба ще се възобнови автоматично.

Нова телевизия, „Събуди се"