Англия отнесе Сърбия и тръгна с успех на UEFA EURO 2024
Секция: СПОРТ
17 Юни 2024 07:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Англия отнесе Сърбия и тръгна с успех на UEFA EURO 2024

/КРОСС/ Англия тръгна победно на UEFA EURO 2024, след като „трите лъва" победиха с 1:0 селекцията на Сърбия в първи мач за двата отбора в групите на европейския шампионат. Единственият гол в мача дойде след само 13 минути игра, когато Джюд Белингам наказа вратата на „орлите" и на практика донесе дебютните три точки за великобританците в надпреварата.

Иначе, сърбите показаха доста постна продукция през първото полувреме, макар да опитаха да променят това нещо през второто полувреме. Това не донесе резултат на западните ни съседи, които тръгнаха с поражение в Гелзенкирхен.

Англичаните пък демонстрираха съвсем различен подход спрямо последните големи форуми, на които участват, и търпеливо изчакваха набезите на своя съперник, вместо да атакуват повече от агресивно.

В хода на второто полувреме „трите лъва" нацелиха гредата на съперника, след като Хари Кейн се извиси и стреля, след което топката се отби в напречната греда на символичните домакини.

Останалите два отбора в групата са Дания и Словения, които по-рано през деня завършиха при резултат 1:1 в Щутгарт.

В следващия кръг от групите англичаните ще спорят именно със словенците, докато сърбите ще се молят да спечелят точки в мач срещу Дания.

Англичаните разиграха постепенно и топката беше пренесена вдясно. Там беше намерен Букайо Сака, който центрира топката и след рикошет на сръбски бранител тя полетя опасно хоризонтално към атакуващия Джюд Белингам.

Суперзвездата на Реал Мадрид изпревари Страхиня Павлович и с глава отблизо порази Райкович - 1:0 за Англия след 13 минути игра в западна Германия.

Общата картина беше такава, че англичаните през първото полувреме бяха далеч по-активният отбор, докато сърбите действаха бавно и не успяваха да затруднят своя съперник. Единственият шанс пред западните ни съседи беше от Александър Митрович, който стреля към британската врата след неточност от Александър-Арнолд, ала встрани.