ПП-ДБ: Няма да участваме в преговорите за съставяне на правителство
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юни 2024 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПП-ДБ: Няма да участваме в преговорите за съставяне на правителство Коалицията отклони покана за среща, отправена от ГЕРБ-СДС

/КРОСС/ Продължаваме Промяната-Демократична България" няма да участват в преговорите за съставяне на правителство. От коалицията изпратиха позиция.

„Смятаме, че вашия подход няма как да доведе до управление, което да работи в интерес на страната", обърнаха се от коалицията към ГЕРБ-СДС.

„Уважаемо ръководство на ГЕРБ, Благодарим за отправената покана от днес за днес. ПГ на ППДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, съобразявайки се с волята на избирателите и ще бъде силна проевропейска опозиция, която ще се бори с всеки опит за корупция и отклоняване от европейския път на България", заявиха от ПП-ДБ. Оттам допълват, че в 50-тото Народно събрание коалицията ще има конструктивно поведение и ще подкрепя националните приоритети и стратегическите цели на България, които са заложени в нашата програма", допълват оттам.

По-рано ГЕРБ - СДС изпрати покани за срещи до партиите, които влизат в 50-ото Народно събрание. По време на разговорите от партията победител на вота предлагат да бъдат обсъдени темите, засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България.