Радан Кънев: Резонно е решението на ПП-ДБ да откажат преговори с ГЕРБ за правителство
Секция: Коментари
18 Юни 2024 07:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радан Кънев: Резонно е решението на ПП-ДБ да откажат преговори с  ГЕРБ за правителство

/КРОСС/ Снощи в предаването „Още от деня" по БНТ Радан Кънев каза, че резонно е решението на ПП-ДБ да откажат преговори с ГЕРБ за правителство. „След като имаме позиция, че няма да участваме в правителство, защо да губим времето на ГЕРБ".

Мисля, че е разумно решението да не предлагат Борисов за премиер, но това си е тяхна работа в крайна сметка, смята Кънев.

Не виждам реванш на хоризонта, заяви Кънев. „Ако ще има такъв, избори ще има много оттук натък, но ако има реванш, ние трябва да сме много по-добре и много различно подготвени за него, ако смятаме да покажем солиден резултат".

10 г. в политиката са много време, много малко общи неща виждам от периода 2014 г. и периода от миналата година, българската политика се промени драматично много, не сме същите и ние, не са същите и ГЕРБ, не са същите и ДПС, смята Кънев.

Да направиш правителство с претенцията, че е двупартийно, когато имаш една четвърт от депутатите в парламента беше много голяма политическа грешка и го отдавам на политическа суета, обясни Кънев.

Аз съм убеден, че истината трябва да се казва или гледната точка, обясни Кънев. „Да минем от критиката към решения. Докато не се предлагат позитивни решения, няма особен смисъл от нея. Коалицията ПП-ДБ никога не е имала дори подобие на колективен формат за обсъждане, а камо ли на колективен формат за взимане на решения. Ето едно важно предложение."